kunstschilderen-met-olieverf

We gaan voorbereiden

En dan is het eindelijk zover

We gaan een doek schilderen in ons eigen atelier.Als je al in het gelukkige bezit bent van een schildersezel, stel die dan zo op dat het daglicht er vanaf de zijkant op valt. Zo heb je geen last van je eigen schaduw en zie je de kleuren goed. Een plek in de buurt van een raam is dus ideaal en als je rechtshandig bent, zorg je ervoor dat het raam aan je linkerkant is.

Je vult een jampot met terpentine om je kwast in te kunnen schoonmaken en zet hem binnen handbereik. Daarnaast zorg je dat er een potje terpentijn en een potje gezuiverde lijnolie klaarstaat. Of in plaats hiervan, je reeds zelfgemaakt of gekocht medium, in een goed afgesloten fles. Daaruit kun je van tijd tot tijd je paletdop bijvullen, een handig kommetje dat je op je patel kan klemmen.


gebruikte-kwasten-penselen
Ze lijken afgeleefd maar deze doorgewinterde kwasten en penselen schilderen als de beste


Alles binnen handbereik

Zoek de kwasten uit die je denkt nodig te hebben en ook een paletmes of een smal plamuurmes. Die heb je nodig om je straks je verf te mengen. Het is ook handig als je een keukenrol in de buurt hebt en een paar niet pluizende doekjes. Gegarandeerd dat je verfspatten krijgt waar je ze niet wilt hebben en je wilt zo nu en dan je kwast even kunnen schoonvegen.

En dan is het moment gekomen om je tubes uit te knijpen. Wees daar een beetje zuinig mee, je hebt al snel teveel van bepaalde kleuren. Van de kleur wit heb je over het algemeen meer nodig dan de andere kleuren. Hiervan kan je gerust wat meer op je palet doen. Hou een logische volgorde van je kleuren aan langs de rand van je palet. Sluit je tubes weer goed af en zorg dat de schroefdraad schoon blijft.

Het doek heb je al klaargezet op je ezel. Je bent verstandig geweest en hebt gekozen voor een niet al te groot exemplaar. Een goedkoop kant en klaar doekje van Action van 30x40cm. Het zit al in de grondverf en je kunt direct van start. Natuurlijk ben je vergeten om de nietjes die aan de achterzijde over de verstekken zijn geslagen te verwijderen maar dat mag de pret niet drukken. Dat zijn beginnersfouten. Overigens kan je er ook voor kiezen om je eerste stappen op artistiek gebied te zetten op een goedkoop canvasbordje.

Welke kleuren

Natuurlijk is alles afhankelijk van wat je wil maken.
Een kennis van mij begon met cadmiumgeel licht, cadmium rood middel, viridiaan, sapgroen, ultramarijn blauw, gele oker, gebrande sienna, gebrande omber, en ivoorzwart in tubetjes van 60ml.
Daarnaast had hij een grote tube titaanwit gekocht van 200ml.
Dat was een goeie keuze.

Vooral in zijn beginperiode had hij vaak een goedkoop canvasbordje binnen handbereik. Daarop deed hij eerst een streek met zijn penseel om te zien of hij tevreden was over het resultaat. Pas daarna deed hij het over op zijn doek.
Dat doet hij nu allang niet meer en ondertussen exposeert hij regelmatig en verkoopt zo nu en dan een werk.

schilderen achter ezel
kunstschilderen-verf
Overdrijf niet bij het aanschaffen van je materialen en verf
Wat zijn onze conclusies:
  • Bereid je sessie goed voor. Alles binnen handbereik.

  • Dus ook een keukenrol.

  • Een canvasbordje kan handig zijn als controlemiddel alvorens je je penseelstreek op je doek zet.

Schilderkunst
olieverf schilderijen
kunst schilders aquarel
schildersezel kunstwerk

penseel palet reproductie ets
atelier portrait schilderij kunstuitleenkunstschilderles-oefenen
terug naar de beginpagina

'Enjoy Life'

Online overzicht van voedingsmiddelen als groenten, peulvruchten, zuivel, enz. welke als perfecte vetverbranders helpen om overgewicht en buikvet te bestrijden. Afvallen, ofwel gewicht verliezen hoeft niet moeilijk te zijn. Met gezonde voeding - geen zwaar dieet - en voldoende beweging wordt de weegschaal je beste vriend.


Wil je een kennis op de hoogte stellen van deze website? Mail dan deze link!
Vul het emailadres van de ontvanger in:Disclaimer | Contact

analyzer.metatags | w3schools | GFDL
freepik.com | freedigitalphotos.net | maxpixel.net
pixabay.com | freegreatpicture.com
Test

Copyright © 2013 -
vindikhier.nl - all rights reserved