afslanken

Afslanken en Vetpercentage

Bepaal eerst je vetpercentage

Voordat je begint is het belangrijk dat je weet wat je vetpercentage is. Met een caloriecalculator kun je dan je dagelijkse caloriebehoefte berekenen en daarna een voor jou op maat gesneden voedingsschema samenstellen. Dat kun je overigens heel goed door een diëtiste laten doen.

Geen suiker maar stevia

Want suiker is vergif
Deze dikmaker is de grootste boosdoener. Veel traditionele light producten veroorzaken vaak weer onbalans in je lichaam of bevatten zoetmakers die schadelijk zijn.

Sinds enige jaren is er echter een uitmuntend alternatief op de markt dat suiker perfect kan vervangen, het is ook nog eens gezond. Stevia is een revolutionaire doorbraak voor iedereen die op een gezonde manier zijn of haar gewicht naar beneden wil brengen.


stevia

Stevia is mierzoet en je hebt er zo weinig van nodig dat het moeilijk doseren is. Om die reden wordt het door de leverancier vaak gemengd met een vulmiddel. Het is in poedervorm of als klontjes te koop. Koop wel een goed merk want er is ook teveel versneden rommel in de handel.

Stappenplan

Afvallen doe je met gemak
Met het stappenplan breng je op een comfortabele wijze je gewicht op orde. Alles draait om voeding en bewegen maar gelukkig hoeft dat geen verschrikkelijke opgave te zijn als je de stappen volgt waarover meer op de volgende pagina′s

Geen lijdensweg

Veel mensen kampen met overgewicht. Een simpele verandering van leefwijze kan hier al een grote verandering in brengen.

Afslanken hoeft geen lijdensweg te zijn. Door minder ongezonde vetten en suikers te eten wordt er al heel wat in gang gezet. De overtollige opgeslagen vetten ga je verbranden door meer te bewegen.

Natuurlijk zorg je ervoor dat je voldoende goede voeding, mineralen en vitamines binnen krijgt. Als een gebrek hieraan wordt aangevuld, zul je je beduidend beter gaan voelen.

fruit-cocktails
Omgevingstemperatuur en ruststofwisseling

De omgevingstemperatuur heeft invloed op de calorieverbranding. Nieuw onderzoek beweert dat door de verwarming enkele graden lager te zetten, ons calorieverbruik kan stijgen. Dit onderzoek naar het effect van de omgevingstemperatuur op het calorieverbruik geeft een opmerkelijke uitkomst: hoe lager de temperatuur, hoe meer calorieën er verbruikt worden.

Een aantal deelnemers werden gedurende 12 uur in een ruimte geplaatst met een temperatuur van 24 graden. Dezelfde test werd herhaald bij een temperatuur van 19 graden. Bij een verlaging van de temperatuur met 5 graden, steeg het aantal verbrandde calorieën met zes procent. Die hoeveelheid komt overeen met een mogelijk gewichtsverlies van 3 tot 4 kilo.

De lichaamstemperatuur bedraagt standaard rond de 37 graden. Om die temperatuur vast te houden, worden 24 uur per dag calorieën weggewerkt. Het onderzoek toont aan dat een andere omgevingstemperatuur effect heeft op de ruststofwisseling (lvl)

stap 1:
  • Verminder drastisch je suikerconsumptie en stap over op stevia
  • Doe je boodschappen pas nadat je hebt gegeten
  • Vervang een snack in de avond door een glas water
  • Zorg ervoor dat je wel normaal blijft eten (geen snacks, geen vet) honger lijden werkt namelijk averechts en tast je motivatie aan
AFVALLEN & BOEKEN


afvallen-sportschool


'Enjoy Life'
disclaimer | mixandstir.com | w3schools | GFDL | GoodFon.com | pixabay | pexels |pinterest | pxhere.com | unsplash.com
copyright © 2013 -
vindikhier.nl - all rights reserved
under construction