egels

Egels en zijn leefomstandigheden

Erinaceus europaeus

Lees alles over de egelfamilie die misschien ook wel in jouw tuin woont


egels-in-de-tuin
Jonge egels op verkenning in de achtertuin
foto: Lars Karlsson

Egels wonen van nature in bosrijke gebieden. Daar kunnen ze gemakkelijk nestmateriaal vinden en zich goed verstoppen. Tegenwoordig wonen egels overal waar genoeg voedsel te vinden is en waar schuilplaatsen te vinden zijn.

Ze wonen vaak in een zelfgemaakt hol onder een heg of dicht struikgewas maar een oud konijnenhol of een plek onder een oud kippenhok in je tuin is ook mogelijk. Hij kan er jaren blijven wonen. Hij maakt er zijn nest van gras, bladeren, planten en mos.

Overdag slaapt hij meestal maar 's nachts trekt hij er op uit. Meestal doet hij dat drie keer per nacht, eerst bij de schemering, dan omstreeks middernacht en nog een keer tegen zonsopgang. Hij blijft dan gemakkelijk een paar uurtjes aktief. Hij eet insecten en slakken maar ook ander lekkers wat hij tegenkomt. Dat kan een afgevallen appel zijn maar ook een broodkorst die je voor de vogels in je tuin gelegd had.

In de herfst eet hij extra veel want in de winter slaapt hij tot het voorjaar aan toe. Hij verliest dan wel tot een derde van zijn gewicht.

egel-in-de-nacht
Juist in de nacht is de egel aktief
foto: poitoucharentesinphotos

menu
- Egels
- Anatomie
- Voortplanting
- Egelsporen
- Leefomstandigheden
- Bijvoeren
- Verzorgen
- Egeltuin

terug naar de beginpagina

'Enjoy Life'

Online overzicht van voedingsmiddelen als groenten, peulvruchten, zuivel, enz. welke als perfecte vetverbranders helpen om overgewicht en buikvet te bestrijden. Afvallen, ofwel gewicht verliezen hoeft niet moeilijk te zijn. Met gezonde voeding - geen zwaar dieet - en voldoende beweging wordt de weegschaal je beste vriend.


terug naar de beginpagina


Wil je een kennis op de hoogte stellen van deze website? Mail dan deze link!
Vul het emailadres van de ontvanger in:


Disclaimer | Contact

analyzer.metatags | w3schools | GFDL
freepik.com | freedigitalphotos.net | maxpixel.net
pixabay.com | freegreatpicture.com | pinterest
Test

Copyright © 2013 -
vindikhier.nl - all rights reserved