kruiden-specerijen

Bieslook

Bieslook is verwant aan bolgewassen als ui, prei en knoflook en wordt ook wel pijpgras genoemd. Ook de bloemen kunnen worden gegeten. Deze zijn geschikt als garnering van gerechten. Ook kunnen deze worden gebruikt in bloemstukken of in droogboeketten. bron: wikipedia


bieslook
Alles over Bieslook
Smaak
Lichte knoflooksmaak.

Welk deel van de plant kun je gebruiken
De jonge stengels.

Lekker in of bij
Goed in combinatie met peterselie en in gerechten met mayonaise, gevulde eieren, kaas, salades, dressings en sausjes. Bij schaal- en schelpdieren. De bloemen zijn eetbaar en kun je net als de sprieten ook als garnering gebruiken.

Heilzaam?
Bieslook heeft een bevorderende werking op eetlust en spijsvertering,is vochtafdrijvend en bacterieremmend. Ook is het goed voor de bloedsomloop en helpt bij hoge bloeddruk. Het bevat de vitamines a, b, en c en diverse mineralen.

Zelf kweken en verzorgen?
Bieslook kan je zelf opkweken door het ter plaatse te zaaien. Gemakkelijker is om een plantje in pot te kopen, voor in de tuin (mei tot oktober) of in de vensterbank. Bieslook zet je op een lichte plek maar niet in de volle zon.
Zet een potplant op een schoteltje en geef ze dagelijks, nooit op het blad maar vanonderen af, een scheutje water. Geef ze af en toe een schepje compost.
Knip af wat je nodig hebt; de plantjes hebben daar geen last van.
Een goede leverancier is Buysman uit Andijk.
tip

De sprieten kun je ook goed gebruiken als decoratie en bijvoorbeeld gebruiken voor het samenbinden van een boeketje tuinkruiden.

Bieslook kun je ook verwerken in een heerlijke kruidenboter.

aardappel-pannekoek
Leuke decoratie op aardappelpannekoekenMenu
terug naar de beginpagina

'Enjoy Life'Wil je een kennis op de hoogte stellen van deze website? Mail dan deze link!
Vul het emailadres van de ontvanger in:Disclaimer | Contact

analyzer.metatags | w3schools | GFDL
freepik.com | freedigitalphotos.net | maxpixel.net
pixabay.com | freegreatpicture.com
Test

Copyright © 2013 -
vindikhier.nl - all rights reserved