veggieburger

Vegaburgers

Vegaburger saai? Echt niet!

Vegetarisch eten saai? Niets is minder waar! Gemakkelijke recepten van lekkere vegetarische burgers vind je hier.
Behalve lekker tussen een broodje of een wrap, zijn vega burgers ook nog eens super gezond met ingrediënten als bonen, gierst, kikkererwten, wortels, boerenkool of rijst.


vegetarische-burger
foto: maxpixel.net - CC0
Geen vegetariër, wel vegetarisch

Eerlijk is eerlijk, wij zijn geen vegetariërs. Wij eten namelijk heel weinig vlees maar wel regelmatig vis. Omdat wij dat lekker vinden en ook omdat sommigen van deze koudbloedigen, supergezonde vetten bevatten.
Met deze website willen wij dan ook niemand 'opleggen' om vegetarier te worden. Wel hopen we dat de recepten inspirerend werken om de vleesconsumptie terug te dringen. Al was het alleen maar om het milieu.

Keukengereedschap

Met vaak eenvoudig keukengereedschap kun je al mooie vegaburgertjes bakken. Iedereen heeft wel een mengkom en een aardappelstamper in huis.

Toch is het fijn om in het bezit te zijn van een foodprocessor of anders een staafmixer. Een goede keukenmachine bespaart je namelijk veel tijd.

kikkererwten in keukenmachine

Gietijzeren pannekoekenpan

Een Finse pannekoekpan, een zogenaamde 'lettupannu' is perfect voor het maken van je eigen vegaburgers. Je bakt er in dit model in één keer zeven tegelijk.

plattpanna

Van je zelfgemaakte vega-gehakt rol je zeven ballen per keer, die je in de pan platdrukt met een spaan. Makkelijker kan het niet.

Het beste is een pan die gemaakt is van gietijzer, die je eerst in moet bakken. Daarna bak je er met veel succes ook je eieren en Amerikaanse pannekoeken in. Helaas is die bij ons moeilijk vekrijgbaar en zul je daarvoor het hoge noorden moeten opzoeken.

Salades en Sausen

Bij een lekkere vega-burger past ook een gezonde salade en lekker saus. Start gerust je eigen privé veggieburger restaurant bij je thuis met een lekker en smaakvol recept van eigen menukaart.

VEGABURGERS & GADGETS
'Enjoy Life'
disclaimer | metatags | w3schools | GFDL | pixabay | pinterest
copyright © 2013 -
vindikhier.nl - all rights reserved