vetverbranders

Vet verbranden met pindakaas

Natuurlijk vet verbranden met pindakaas

Pindakaas zit vol met enkelvoudig verzadigde vetten en eiwitten. Deze helpen je om vet te verbranden en stimuleren ook nog eens de spiergroei.

Uiteraard neem je pindakaas waar geen suiker aan is toegevoegd. Wees ook kritisch naar andere toevoegingen want er is een hoop rotzooi in de handel welke onder het mom van 'is gezond' wordt verkocht.

Eet (liefst goede) pindakaas bovendien met mate, een stelregel is drie eetlepels per dag.


boterham-met-pindakaas
Pindakaas - Hoe & Wat

bevat:
vitamine B1, B3 (niacine), linolzuur, resveratrol, plantaardige vetten en eiwitten

bewaren:
Buiten de koelkast op een donkere plaats

Bereiding en gebruik
op brood, pindasaus, pindasoep

lepel-pindakaas

Ga voor kwaliteit en je gezondheid
Als je in het gelukkige bezit bent van een foodprocessor maak je gemakkelijk en snel je eigen pindakaas. Veel gezonder dan veel producten uit de winkel want zelfs in Nederlands meest bekende pindakaas zitten toevoegingen die je er helemaal niet in zou willen hebben.

Zo lees je op het etiket van Calve® pindakaas dat er naast raapzaadolie en sojaolie, 'volledig geharde palm' in zit. Die laatste is niet bepaald een gezonde toevoeging want gehard wil zeggen dat het is bewerkt en daarmee bevat deze pindakaas transvetzuren.

Dit zijn ongezonde vetten die bekend staan als veroorzakers van obesitas, kanker, dichtslibben van de aderen, geboorte afwijkingen, diabetes, hoge cholesterol, hart en vaatziektes, allergie bij kinderen, etc.

Met de slogan ′Wie is er niet groot mee geworden′ wordt bij de consument de indruk gewekt dat deze pindakaas, met de toegevoegde transvetzuren en zout, goed zou zijn voor kinderen. Ehhh? Toedeledokie!

etiket calve pindakaas
etiket Calve® pindakaas
Onderdeel van gezonde voeding en leefstijl?
Met volledig geharde palm en zout!
Toedeledokie!
Maar het kan nog erger: Light-pindakaas

Bij light-pindakaas is een deel van het vet dan weer vervangen door suiker waarmee de suggestie dat light-pindakaas gezonder zou zijn gelijk naar het rijk der fabelen kan worden verwezen. En gelukkig wordt het steeds meer bekend dat toegevoegde suikers niets anders zijn dan puur vergif en slecht voor je gezondheid.

De originele gezonde pindakaas bestond uit slechts één ingrediënt: de pinda.
Daar wil je je kinderen wél groot mee laten worden.
Voor alle toevoegingen die er tegenwoordig op het etiket staan vermeld kun je er van uitgaan dat dit om commerciële redenenen is gedaan en niet omwille van je gezondheid.

Als je de etiketten leest op potten pindakaas van bekende merken en veel huismerken kan je niets anders bedenken dan dat de fabrikant de dure pindaolie tegenwoordig liever vervangt door goedkopere shit onder het mom van ′beter smeerbaar′. Is het voor de fabrikant wellicht lucratief en dus interessanter om de uit de nootjes geperste pindaolie apart te verkopen?

Hoe het ook zit.....een pindagehalte van 85% (of zelfs minder) en daarbij die extra olie - en vet-toevoegingen gaan natuurlijk ten koste van de smaak. Maar de smaak is dan weer gemakkelijk op te krikken met een perfecte smaakversterker: zout!
Hoe slecht wil je het hebben!
Mijn kinderen krijgen het niet te eten, die gaan voor kwaliteit!

pot-pindakaas
Er gaat niets boven zelfgemaakt!
Ingrediënten: pinda′s 100%
Recept Pindakaas

De Beste Kwaliteit maak je Zelf!
Zo puur en echt als pindakaas vroeger ooit was, zo simpel maak je in een handomdraai je eigen pindakaas van topkwaliteit met als enige ingredient pinda′s want er zit in principe genoeg olie in de pinda zelf voor een smeuïge pindakaas.


dit heb je nodig
  • - 250gr ongezouten pinda′s

zo maak je het
  1. Doe een zakje geroosterde pinda′s in de foodprocessor en maal het tot pasta. Ongezouten pinda′s natuurlijk want een smaakversterker als zout is bij een pindakaas van deze hoge kwaliteit totaal onnodig.
  2. Als je een goede foodprocessor hebt hoef je niets toe te voegen, je krijgt vanzelf een perfecte pindakaas met de juiste vloeibaarheid.
    Lukt je dat niet, dan kan je altijd een scheutje arachideolie toevoegen voor de goede dikte.
  3. Als je pindakaas bijna klaar is, kan je nog enkele pinda's extra toevoegen. Deze malen in de laatste seconden tot kleine stukjes en hiermee heb je je eigen gezonde pindakaas met stukjes noot gecreëerd.
  4. Je kan er in de laatste fase van het malen ook nog een lepel sambal aan toevoegen voor een extra pittige variant, ook wel Surinaamse pindakaas genoemd. Lekker!
pindakaas-zelfgemaakt
afbeelding: zelfgemaakte pindakaas, pinda′s 100%.
Daar wil je je kinderen groot mee laten worden.

Gelukkig zijn er ook nog enkele goede soorten pindakaas te koop en komen er gelukkig ook nieuwe bij. De makers van deze kwaliteits produkten willen natuurlijk ook geld verdienen maar hebben daarnaast ook de gezondheid van hun klanten hoog in het vaandel. Ze maken je blij met pindakaas die - zoals het hoort - voor 100% uit pinda′s bestaat.Vetverbranders
Eieren
Gember
Groene thee
Haver
Koffie
Kokosolie
Linzen
Pindakaas
Tomaat
Vis
Zoete aardappel
Water'Enjoy Life'
disclaimer | metatags | w3schools | GFDL | pixabay | pinterest
copyright © 2013 -
vindikhier.nl - all rights reserved