Inhoudsopgave
body-health

Fit met wandelen

Wandelen, daarmee bouw je conditie op

Wandelen lijkt wat te zijn teruggedrongen als je al die snelle vogels op hun racefietsen voorbij ziet flitsen. Niets is minder waar, een wandelaar valt gewoon wat minder op.

De meeste wandelaars doen dat louter voor hun plezier, meestal op mooie locaties in de natuur, in het park, in het bos of op het strand. Hun drijfveer is meestal, voor de omgeving, de rust en voor de ontspanning die hen dat geeft.

Wandelen is daarnaast erg goed voor het opbouwen of op peil houden van conditie. In dat geval loop je regelmatig (liefst elke dag) een bepaalde afstand of een bepaalde tijd. Variaties op het 'gewone' wandelen zijn, bergwandelen, snelwandelen, lange afstand wandelen en nordic-walking.

wandelen
Met rugzak en goede loopschoenen op padNordic Walking

Populair is Nordic-Walking, het wandelen met stokken, de zogenaamde poles. Dit is een van oorsprong Finse conditietraining, die in de zomermaanden gedaan werd en wordt door topsporters in het langlaufen. Als je het volgens de regels doet, gebruik je alle spieren en is het een boost voor je conditie. Een echte topsport dus.
nordic-walking
Nordic walking

Wandelpaden

En dan is er nog het lange afstand wandelen, waarbij soms zelfs in meerdere dagen achter elkaar grote afstanden worden afgelegd. Wie regelmatig de 32 km lange afsluitdijk over rijd, heeft ze vast wel eens zien lopen. Met rugzak en soms zelfs met tentje op de rug waarbij van kampeerplek tot kampeerplek wordt gelopen (hiking). Er bestaan verschillende lange afstand wandelpaden, zoals het Pieterpad van Noord-Groningen tot Zuid-Limburg, het Trekvogelpad van Bergen aan Zee naar Enschede en het Veluwe Zwerfpad.
hiking-boots
Een welverdiende rustpauze

Hebben


 
copyright © 2010 -
vindikhier.nl - all rights reserved