solar-heater

Zonnewarmte collector

Voor creatieve knutselaars zijn er volop mogelijkheden om zelf een zonnecollector te bouwen die de lucht in je huis opwarmt. Op winterse dagen met zonneschijn kan zo'n zonnepaneel goed bijdragen aan vermindering van je stookkosten en voor de prijs hoef je het niet te laten.

De heatpipes zijn gemaakt van oude bierblikjes welke met een goede lijmsoort aan elkaar zijn gelijmd. Een beetje bierdrinker spaart in korte tijd zijn paneel bij elkaar (zie het filmpje op deze pagina)Gebruik een krachtige koelventilator uit een oude pc. Plaats de ventilator altijd aan de zijde van de luchtinlaat.
Voor de voeding kun je enkele zonnecellen gebruiken die je zelfs bij het maneel kunt inbouwen zodat je een zelfstandig werkende zonnecollector hebt.Vooruitgaan op de zon
World Solar Challenge

Tip!


Zonne-energie heeft toekomst

Zonne energie en dan vooral zonnestroom zal steeds voordeliger worden. Dat heeft alles te maken met de vervanging van dure grondstoffen door voordeliger materialen. Zo kan koper het dure ruthenium vervangen. Zonnepanelen worden dan ook voor iedereen bereikbaar. Temeer daar het rendement van zonnepanelen nog telkens wordt verhoogt.

Een recente ontwikkeling is het gebruik van koolstof voor het fabriceren van zonnecellen. Dit is een doorbraak want koolstof is over de hele wereld ruim voorradig en spotgoedkoop.

Niets is echter voordeliger dan de warmte die dit paneel voor je opwekt.


Handig!
kleurcodes elektr.compponenten
Condensatoren
Weerstanden


'Enjoy Life'terug naar de beginpagina


Wil je een kennis op de hoogte stellen van deze website? Mail dan deze link!
Vul het emailadres van de ontvanger in:


Disclaimer | Contact

analyzer.metatags | w3schools | GFDL
freepik.com | freedigitalphotos.net | maxpixel.net
pixabay.com | freegreatpicture.com | pinterest
Test

Copyright © 2013 -
vindikhier.nl - all rights reserved